Een vrouw in boerkini in zee
NOS Nieuws

Boerkinirel Corsica was ordinaire dorpsruzie

De gevechten die de burgemeester van de Corsicaanse gemeente Sisco ertoe brachten een boerkiniverbod uit te vaardigen, hadden niets te maken met een boerkini. Volgens de openbaar aanklager was het een ordinaire ruzie tussen twee groepen dorpsbewoners die een stuk strand wilden claimen.

Gedurende de dag waren er meerdere schermutselingen tussen de twee groepen. Er waren beledigingen, er werd met spullen gegooid en er werden klappen uitgedeeld, schrijft de Franse krant Libération.

Een stel toeristen dat foto's nam, kwam vervolgens onder vuur te liggen. Volgens hen namens ze slechts foto's van de baai, maar volgens de groep Franse jongens en mannen van Marokkaanse afkomst maakten ze foto's van een vrouw in bedekte zwemkleding.

Onaangepast

Van wat er daarna volgde, zijn verschillende versies, zegt de openbaar aanklager. In elk geval kwamen er honderden dorpsbewoners naar de baai, waarna er een massale vechtpartij uitbrak.

Volgens de openbaar aanklager was er geen sprake van racisme of racistische leuzen. "Er is geen sprake van geradicaliseerden aan de ene kant en racisten aan de andere kant. Hier is sprake van een overreactie van een onaangepast dorp."

Er zitten nog vijf mensen vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl