Forensisch onderzoek in Hua Hin
NOS Nieuws

Twee verdachten opgepakt voor bomaanslagen Thailand

In Thailand zijn twee verdachten opgepakt voor de bomaanslagen in verschillende Thaise badplaatsen waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen. Er zijn zo'n 35 gewonden, onder wie vier Nederlanders. De meeste slachtoffers komen uit Groot-Brittannië en Duitsland.

Het waren dubbele bomaanslagen, waarbij met een tussenperiode van een klein half uur twee bommen tot ontploffing werden gebracht. Dat gebeurde in onder andere Hua Hin, Patong en Phang Na.

Referendum

In het zuiden van Thailand komen dergelijke aanslagen vaker voor, maar deze drie toeristenoorden liggen ver van het conflictgebied in het uiterste zuiden, waar al jaren een gewelddadige opstand van opstandige moslim woedt.

Volgens de politie is er geen sprake van "internationaal terrorisme". De aanslagen zouden politiek gemotiveerd kunnen zijn, bijvoorbeeld mensen die het niet eens zijn met het referendum van afgelopen zondag over een nieuwe grondwet.

Drukke plekken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders in Thailand drukke plekken te mijden en de aanwijzingen van lokale autoriteiten op te volgen. Ook waarschuwt het ministerie voor strengere veiligheidsmaatregelen waardoor langere wachttijden en verkeersopstoppingen kunnen ontstaan.

Vakantiegangers op weg naar Thailand niet bang; wel extra alert

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl