NOS Nieuws

Slachtoffers door aanslag Thailand, Nederlandse gewond

Nederlander gewond bij explosie Thailand

In de Thaise badplaats Hua Hin zijn twee bommen ontploft. Daarbij is zeker een vrouw om het leven gekomen, het zou de uitbaatster van een eetstalletje zijn. Een 23-jarige Nederlandse vrouw is bij de aanslag lichtgewond geraakt. In totaal raakten zeker 20 mensen gewond. Sommigen zijn er slecht aan toe.

Plantenbakken

De bommen waren verstopt in twee plantenbakken, zo'n 50 meter van elkaar verwijderd. Ze werden op afstand met een mobiele telefoon tot ontploffing gebracht, zegt de politie. Tussen de twee explosies zat ongeveer een half uur.

De politie heeft in Hua Hin alle cafés en bars gesloten en op een aantal plekken in de stad wegversperringen opgeworpen. Veiligheidsfunctionarissen in het hele land zijn opgeroepen extra alert te zijn.

Nationale feestdag

In de zuidelijke provincies van Thailand plegen islamitische opstandelingen vaker bomaanslagen, maar bijna nooit in toeristische gebieden.

De kustplaats Hua Hin is populair onder Thaise en buitenlandse toeristen. De komende dagen werd extra veel drukte verwacht omdat morgen een nationale feestdag is. Het is de verjaardag van koningin Sirikit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl