AFP
NOS Nieuws

Nabestaanden aanslag Benghazi klagen Hillary Clinton aan

De ouders van twee slachtoffers van de aanslag op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi hebben presidentskandidaat Hillary Clinton aangeklaagd. Zij verwijten haar extreme nalatigheid bij het behandelen van vertrouwelijke informatie.

Het consulaat in Benghazi werd in september 2012 aangevallen door islamitische militanten. Bij de aanslag kwamen vier Amerikanen om het leven, onder wie de ambassadeur in Libië.

Ten tijde van de aanval was Clinton minister van Buitenlandse Zaken. De ouders van twee omgekomen Amerikanen zeggen dat ze een aanslag in de hand heeft gewerkt door vertrouwelijke documenten te versturen vanaf haar privé-mailadres. Zo zou ze onder meer informatie hebben gedeeld over de locatie van de ambassademedewerkers.

Bewijs

Ook beschuldigen de nabestaanden Clinton ervan dat ze zich in "onjuiste en lasterlijke bewoordingen" heeft uitgelaten over de gebeurtenissen in Libië. Clinton zou tegen de ouders van de slachtoffers hebben gezegd dat een anti-moslimfilm de aanleiding was voor de aanslag. Later bleek echter dat het ging om een gerichte aanval op het consulaat.

EPA
Clinton tijdens een van de verhoren over de aanslag in Benghazi

De ouders van de omgekomen Amerikanen hebben zich de afgelopen maanden herhaaldelijk uitgesproken tegen Clinton. Op de Republikeinse conventie in Cleveland zei de moeder van een van de slachtoffers dat zij de politica persoonlijk verantwoordelijk houdt voor de dood van haar zoon.

In een reactie zei een woordvoerder van Clinton: "Niemand kan zich de pijn voorstellen die de nabestaanden voelen bij het verlies van deze dappere Amerikanen in Benghazi. Maar er zijn negen verschillende onderzoeken geweest naar de aanslag. Tot dusver is er nog geen enkel bewijs gevonden dat Hillary Clinton iets verkeerd heeft gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl