Hillary Clinton gaat voor een Congres-commissie getuigen over de aanval in Benghazi in 2012
NOS Nieuws

Clinton getuigt over Benghazi en e-mailgebruik

Hillary Clinton is bereid om voor het Congres een getuigenis af te leggen over de aanvallen in het Libische Benghazi in september 2012. Daarbij kwamen vier mensen om het leven, onder wie de Amerikaanse ambassadeur Christopher Stevens. Clinton wil volgens haar advocaat ook opening van zaken geven over het gebruik van een privé-e-mailadres tijdens haar werk als minister van Buitenlandse Zaken.

Clinton, die hoopt om volgend jaar gekozen te worden tot president, heeft scherpe kritiek gekregen vanwege beide kwesties.

De Republikeinse voorzitter van de commissie die de Benghazi-aanval onderzoekt, wil dat Clinton twee keer komt opdraven: een keer om te praten over de aanval en een tweede keer over haar e-mailgebruik. Clintons advocaat heeft laten weten dat zij maar één sessie wil doen, waarin beide onderwerpen aan bod kunnen komen.

Clinton heeft al eerder een getuigenis afgelegd over 'Benghazi', maar de Republikeinen zeggen dat ze nog meer vragen hebben, ook in het licht van de bekentenis van Clinton dat ze een privé-e-mailadres gebruikte als minister. Eerder kreeg Clinton kritiek omdat de diplomatieke post in Benghazi niet goed genoegd beveiligd zou zijn geweest.

De ophef over haar e-mailgebruik ontstond nadat de Congres-commissie die 'Benghazi' onderzoekt inzage had geëist in Clintons mails.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl