Novak Djokovic buigt het hoofd
NOS Sport

Olympisch sprookje Djokovic uit, knokpartij bij Del Potro

Voor Novak Djokovic zitten de Olympische Spelen erop. Een dag na zijn uitschakeling in het enkelspel door Juan Martin del Potro verloor hij aan de zijde van Nenad Zimonjic ook in het dubbelspel.

De Serviërs waren niet opgewassen tegen de Braziliaanse combinatie Marcelo Melo/Bruno Soares: 4-6, 4-6. Eerder werd Andy Murray samen met zijn broer Jamie ook al uitgeschakeld. De Britten verloren eveneens van twee Brazilianen: Thomaz Bellucci en Andre Sa.

Marc Lopez en Rafael Nadal zijn nog wel in de race voor een medaille in het dubbelspel: de Argentijnen Del Potro en Maximo Gonzalez werden met 6-3, 5-7, 6-2 geklopt.

Knokpartij bij Del Potro

In het enkelspel won Del Potro wel, met 6-3, 1-6, 6-3 van de Portugees Joao Sousa. Het was een beladen duel, want op de tribune kregen Argentijnse toeschouwers het aan de stok met Brazilianen die Sousa steunden.

In het vrouwentoernooi hield Serena Williams haar kansen op een medaille in leven. Met zus Venus strandde ze in de openingsronde van het dubbelspel, in het enkelspel was ze een dag later met 7-6, (5), 6-2 te sterk voor de Française Alizé Cornet.

Op de Olympische Spelen van Londen in 2012 veroverde Williams goud. Met haar zus veroverde ze al drie gouden medailles.

Serena Williams

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl