NOS SportAangepast

Emotionele Djokovic strandt, gouden serie Williams-duo doorbroken

Met de uitschakeling van Novak Djokovic en het vrouwendubbel Serena en Venus Williams kende de tweede dag van het olympisch tennistoernooi een sensationeel verloop.

De nummer één van de wereld bij de mannen verslikte zich in de openingsronde in Juan Martin del Potro. De zusjes Williams, nota bene drievoudig olympisch kampioen, struikelden over het Tsjechische koppel Safarova/Strycova.

Djokovic ontroerd bij verlaten centercourt

Met tranen in de ogen verliet Djokovic, die in 2008 brons won op de Spelen in Peking, de baan. De beste tennisser van dit moment verloor in twee tiebreaks van de Argentijn Del Potro: 6-7 (4), 6-7 (2).

Coach Becker geëmotioneerd

Na zijn tegenstander, die de wedstrijd besloot met een fortuinlijke netbal, op een sportieve manier gefeliciteerd te hebben, zocht Djokovic aangeslagen de catacomben op. Ook zijn coach Boris Becker, in 1992 op de Spelen van Barcelona goed voor goud in het dubbelspel, was zichtbaar geëmotioneerd.

Vier jaar geleden verloor Djokovic op de Spelen van Londen ook van Del Potro: toen werd het 7-5, 6-4. Destijds was de bronzen medaille de inzet.

Del Potro is lang uit de roulatie geweest met een slepende polsblessure. In februari van dit jaar maakte hij zijn comeback. De voormalig nummer vier van de wereld is momenteel de mondiale nummer 145.

Rafael Nadal

Titelverdediger Andy Murray en Rafael Nadal, de kampioen van 2008, bereikten allebei wel de tweede ronde. Murray versloeg Viktor Troicki met 6-3, 6-2 en Nadal liet weinig heel van Federico Delbonis: 6-2, 6-1. De zegevierende Spanjaard maakte zijn rentree op de tennisbaan, nadat een polsblessure hem sinds Roland Garros aan de kant had gehouden.

Serena en Venus Williams verloren voor het eerst een olympische wedstrijd in het damesdubbelspel. De kampioenen van 2000, 2008 en 2012 (in 2004 ontbrak Serena wegens een blessure) werden in Rio in de eerste ronde overmeesterd door Lucie Safarova en Barbora Strycova.

De Tsjechische vrouwen wonnen met 6-3, 6-4 van de zusjes Williams, die vorige maand op Wimbledon nog hun veertiende gezamenlijke grandslamtitel behaalden.

Voor Serena was het de tweede wedstrijd van de dag. In het enkelspel won ze wel haar eerste partij: met 6-4, 6-2 van de Australische Daria Gavrilova. Venus verloor zaterdag al van de Belgische Kirsten Flipkens.

Barbora Strycova en Lucie Safarova na hun winst op de Williams-zusjes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl