NOS Sport

Ook Haase snel onderuit in Rio

Robin Haase is in Rio de Janeiro net als Kiki Bertens niet door de eerste ronde van het olympisch tennistoernooi gekomen. Hij ging in twee sets rap onderuit tegen João Sousa uit Portugal: 1-6, 5-7.

De 29-jarige Haase had eerder dit jaar de Portugees nog de oren gewassen in Marseille, hij won toen met 6-4, 6-0. Maar nu serveerde de Hagenaar zeker in de eerste set te matig en hij leverde tweemaal een opslagbeurt in.

Haase maakte in de tweede set een achterstand ongedaan, maar nadat hij in de elfde game opnieuw een break had moeten incasseren, serveerde Sousa de wedstrijd overtuigend op love uit.

Haase na nederlaag: win liever Wimbledon dan de Spelen

Na afloop baalde Haase van de nederlaag, maar hij was ook realistisch. "Je baalt na elke nederlaag. Maar hij was gewoon beter. Als ik naar mijn eigen spel kijk heb ik goed gespeeld maar hij had elke keer goede antwoorden op goede ballen van mij. Ik heb er alles aangedaan en dan houdt het op."

Dubbel tegen Nadal

Voor Haase zit het olympisch toernooi er nog niet op. Hij komt nog in actie in het dubbelspel met Jean-Julien Rojer. Ze nemen het in de eerste ronde op tegen Rafael Nadal en Marc López. Als het droog blijft staat die wedstrijd voor vannacht gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl