Een vliegtuig van Delta Airlines op Schiphol
NOS Nieuws

Eerste Delta-vliegtuigen vertrekken weer

Na een urenlange storing vertrekken de eerste Delta-vliegtuigen weer vanuit Schiphol. De hele ochtend werden wereldwijd duizenden vluchten van Delta Airlines aan de grond gehouden. Het bedrijf kampt met een computerstoring. Ook op Schiphol zijn vluchten van Delta daardoor al uren vertraagd.

Aan het begin van de middag startte Delta het vluchtschema op Schiphol weer op. Het gaat om zo'n 19 vluchten per dag die van en naar Schiphol gaan, zegt een woordvoerder van KLM. Daardoor werden zo'n 4500 mensen op Schiphol getroffen door deze storing.

Ook op andere plekken in de wereld vertrokken de eerste vluchten weer rond het middaguur.

Oorzaak

De computerstoring is vanmorgen veroorzaakt door een stroomstoring bij het hoofdkantoor van Delta in Atlanta. Door de storing worden niet alleen vertragingen maar ook op grote schaal annuleringen verwacht vandaag, zegt de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Delta Airlines heeft inmiddels gezegd dat alle gedupeerde passagiers zullen worden gecompenseerd.

Delta is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De maatschappij voert dagelijks meer dan 15.000 vluchten uit en vervoerde vorig jaar bijna 180 miljoen passagiers. Samen met Air France-KLM maakt Delta deel uit van de luchtvaartalliantie SkyTeam. Zo kan het voorkomen dat je in een KLM-toestel vliegt, terwijl je bij Delta hebt geboekt.

Passagiers van Air France-KLM ondervinden geen hinder van de storing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl