Een toestel van Delta Air Lines
NOS Nieuws

Computerstoring houdt Delta-vliegtuigen aan de grond

De computers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines liggen wereldwijd plat. Reizigers kunnen daardoor niet inchecken of boarden. In de Verenigde Staten kunnen voorlopig geen toestellen van Delta vertrekken. En ook in de rest van de wereld zijn flinke vertragingen ontstaan.

Alle vluchten die momenteel onderweg zijn ervaren geen hinder, zegt de luchtvaartmaatschappij in een verklaring. Delta adviseert passagiers om de status van hun vlucht goed in de gaten te houden.

Ook Delta-passagiers op Schiphol hebben last van de storing. Iedereen kan wel inchecken, maar de computers laten het afweten als mensen aan boord willen gaan. Daardoor staan ook hier voorlopig alle Delta-toestellen aan de grond. Schiphol kan niet zeggen om hoeveel vliegtuigen het gaat.

Eva Wiessing: uren vertraging

Vanochtend kwamen de eerste klachten van passagiers dat ze niet konden inchecken of aan boord konden komen van een vliegtuig. Ze vroegen via Twitter Delta om tekst en uitleg. Ze kregen als antwoord dat het computernetwerk van de luchtvaartmaatschappij niet goed draaide. Een oorzaak werd niet genoemd.

Delta is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De maatschappij voert dagelijks meer dan 15.000 vluchten uit en vervoerde vorig jaar meer dan 180 miljoen passagiers. Samen met Air France-KLM maakt Delta deel uit van de luchtvaartalliantie SkyTeam. Daarin maken zij afspraken over gezamenlijke vluchten en overstapmogelijkheden. KLM- vluchten hebben geen vertraging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl