Dit abonnement is te duur volgens de Consumentenbond
NOS Nieuws

'KPN blijft woekerrentes rekenen voor telefoons'

KPN blijft abonnementen met telefoontjes aanbieden waarvoor woekerrentes moeten worden betaald. Zo moeten klanten met een 'Zorgeloos Standaard abonnement' in combinatie met een Samsung Galaxy A3 ruim 58 procent rente betalen voor het toestel.

Er staan zeker vijf aanbiedingen met te hoge rentes op de website van KPN, zeggen de Consumentenbond en claimorganisatie Consumentenclaim. De Samsung Galaxy A3 heeft een waarde van 264 euro, maar over de hele looptijd van het abonnement moeten klanten 396 euro betalen voor het toestel.

"Het gaat niet alleen om te hoge rente, er wordt ook niet voldoende over geïnformeerd", zegt Joyce Donat van de Consumentenbond. "KPN moet erbij vermelden hoe hoog de rente is."

Verwijderd

Eerder deze maand werd KPN al verweten te hoge rentes te rekenen. KPN zei toen de betreffende aanbiedingen te hebben verwijderd.

"Als klanten zich benadeeld voelen kunnen ze zich melden bij de klantenservice en dan zullen we van geval tot geval bekijken of er compensatie mogelijk is", zei topman Eelco Blok gisteren over de kwestie. Hij benadrukte dat het om een zeer kleine groep klanten gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl