NOS Nieuws

Waarschuwing: behandel je hond niet zoals prins George

Groot-Brittannië smult van de foto's van prins George die zijn vrijgegeven ter ere van zijn derde verjaardag. Maar dierenbeschermers komen met een waarschuwing: behandel je hond niet zoals George het doet.

Op een van de foto's is namelijk te zien hoe de peuter hond Lupo laat meegenieten van een ijsje dat hij eet. Zo te zien is het een roomijsje met witte chocola.

Prins George

"Schattig om te zien dat prins George zijn hond verkoeling wil bieden met dit warme weer," zegt een woordvoerder van dierenbeschermingsorganisatie RSPCA, "maar pas op met voedsel dat bedoeld is voor menselijke consumptie. Chocolade kan giftig zijn en melkproducten zijn moeilijk te verteren."

Ook de Dog Trust raadt zo'n ijsje af voor honden. "Als je je hond wil verwennen, let dan op de ingrediënten en vraag advies van een dierenarts." De RSPCA raadt aan een ijslolly te maken. "Leuk voor de kinderen, lekker en veilig voor honden."

  • AFP
    Prins George
  • AFP
    Prins George
  • AFP
    Prins George

Het relletje doet denken aan het advies van de hippische organisatie KNHS nadat foto's van prinses Amalia te paard waren gepubliceerd. Vanwege de voorbeeldfuntie van de prinses "hadden we liever gezien dat ze een cap op hadden gehad".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl