Reuters
NOS Nieuws

Twitter verwijdert account redacteur na wegpesten actrice

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Twitter heeft een van zijn bekendste trollen definitief de deur gewezen. Het account van de conservatieve commentator Milo Yiannopoulos is vannacht door het bedrijf offline gehaald. Hij heeft volgens Twitter zijn volgers opgeroepen om actrice Leslie Jones te pesten. Het bedrijf zou ook andere accounts hebben gesloten.

Jones heeft een rol in de film Ghostbusters en doet mee aan het tv-programma Saturday Night Live. De afgelopen twee dagen deelde Jones twitterberichten die ze kreeg naar aanleiding van haar rol in de film. In de tweets werd ze vergeleken met een aap.

Als tegenreactie begonnen de regisseur en een van de schrijvers van Ghostbusters een actie op het platform. Er werd een hashtag in het leven geroepen om Jones te steunen: #LoveForLeslieJ.

Het mocht niet baten, uiteindelijk besloot ze het netwerk (in ieder geval tijdelijk) te verlaten. Twitter-topman Jack Dorsey probeerde daarna nog contact met haar te leggen, maar het is onduidelijk of dat is gelukt.

Het verhaal van Jones is het recentste voorbeeld van een groot probleem op het platform. Al jaren worden gebruikers gepest. De drempel hiervoor ligt laag, omdat mensen een anoniem account kunnen aanmaken.

Twitter heeft er in het verleden veel kritiek op gekregen en beloofde er iets aan te veranderen. Maar dat lijkt nog niet altijd te lukken.

Pas blokkeren na tweetje

Zo verliet The New York Times-journalist Jonathan Weisman vorige maand het platform nadat hij veel racistische berichten had gekregen. Hij had de reacties bij Twitter gemeld, maar het bedrijf weigerde in eerste instantie actie te ondernemen. Pas toen hij zijn vertrek op het platform zelf bekendmaakte werden opeens diverse accounts offline gehaald.

Screenshot Twitter.com
Het Twitter-account van Jonathan Weisman

Jones en Weisman leggen een pijnlijk probleem van Twitter bloot. Word je gepest, dan kun je dit melden bij het platform, maar er wordt lang niet altijd actie ondernomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl