Aboutaleb teleurgesteld over wegblijven Turkse organisaties

Twee Rotterdamse moskee-organisaties hebben op het laatste moment een bijeenkomst met burgemeester Aboutaleb afgezegd, tot grote teleurstelling van de burgemeester. Aboutaleb ging vanavond wel in gesprek met andere vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap, vooral met mensen die te maken hebben gehad met bedreigingen en intimidatie. 

De namen van de organisaties die niet kwamen opdagen, zijn niet bekend. Inzet van het gesprek met de burgemeester was het bewaren van de rust na de mislukte staatsgreep in Turkije. 

Net als in Turkije zelf zijn ook hier spanningen ontstaan tussen Turken, vooral tussen aanhangers van de Turkse president Erdogan en volgers van de islamitische geleerde Gülen. De Turkse president beschuldigt de in Amerika wonende Gülen van het beramen van de coup. 

Aboutaleb zegt dat hij later deze week alsnog met de twee weggebleven organisaties aan tafel hoopt te zitten. Hij zei tijdens de bijeenkomst dat de gemeente zaken als intimidatie niet zal tolereren en dat hij desnoods hard zal ingrijpen. 

STER reclame