NOS WielrennenAangepast

Geen succesvolle dag voor Lotto-Jumbo: we waren niet goed genoeg

Zeeman: we waren vandaag niet goed genoeg

De tiende Touretappe is er een om snel te vergeten voor Lotto-Jumbo. Het lukte Bert-Jan Lindeman niet om mee aan te vallen, Wilco Kelderman moest de klassementsmannen laten gaan op de Port d'Envalira en in de kopgroep van vijftien man was de ploeg niet vertegenwoordigd.

"We waren niet goed genoeg", concludeert ploegleider Merijn Zeeman. "Op de eerste klim was het meteen oorlog, Wilco Kelderman en George Bennett zaten als enigen nog een beetje in de wedstrijd, voor de rest was het een kwestie van overleven. We zijn nooit voor in de koers geweest."

Lindeman: had de benen niet om in de kopgroep te komen

En dat terwijl Bert-Jan Lindeman nog had aangekondigd dat hij in de kopgroep wilde zitten. Zijn naam kwam echter niet voor in de lijst van vijftien aanvallers. "Als ik een goede dag had gehad, was ik meegegaan. Maar die had ik niet. Of dat komt omdat ik de rustdag niet goed verteerd heb? Geen idee."

Balen op de fiets

Toen de kopgroep eenmaal vertrokken was en Lindeman zichzelf in het peloton terugvond, was zijn dag gevoelsmatig voorbij. "Ik zat niet met een goed gevoel op de fiets. Het was een kwestie van de rit uitrijden en kijken waar nog kansen liggen."

Lindeman gaat het routeboek er nog eens bij pakken. "We moeten een rit uitzoeken en dan ga ik met de ploeg overleggen en kijken wat er te halen is. Ik ga in ieder geval mijn best doen om een keer in de aanval te zitten."

Ook de dag van Kelderman was "niet echt super". "De eerste dag na de rustdag is altijd even afwachten."

Op de Port d'Envalira moest Kelderman de groep met favorieten laten gaan. "Ik ben even mijn eigen tempo gaan rijden, maar ik wist dat het wel weer bij elkaar zou komen. Pas in de Alpen moet het voor mij weer gebeuren. Het heeft nu geen zin om in de ontsnapping te zinnen, daar moet ik misschien meer tijd voor verliezen."

Hopen op Groenewegen

"Ons streven is om echt een keer mee te gaan doen voor een ritzege", zegt Zeeman. De etappe van woensdag is er een voor de sprinters, wie weet kan Dylan Groenewegen dan hoge ogen gooien. "Het is absoluut een etappe voor hem, als het gaat waaien kan het een hectische dag worden. We gaan volle bak voor Dylan rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl