NOS Wielrennen

Matthews sprint naar ritzege in Revel

Matthews wint sprint van de kopgroep in Revel

Michael Matthews heeft de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Australiër reed bijna de hele etappe in de aanval en wint in Revel zijn eerste Touretappe. Hij klopte Peter Sagan in de sprint, Edvald Boasson-Hagen eindigde als derde.

Het peloton, aangevoerd door de ploeggenoten van geletruidrager Chris Froome, kwam 9.39 later over de streep.

Na de beklimming van de Port d'Envalira (eerste categorie) ontstond een kopgroep van vijftien man met niet de minste renners. Onder anderen wereldkampioen Peter Sagan, Vincenzo Nibali en Greg Van Avermaet sprongen weg uit het peloton. In totaal wonnen negen van de vijftien renners ooit een Touretappe.

De top-10 van de tiende etappe van de Tour de France

Zes man sprintten om de dagzege

Op 25 kilometer van de streep werd de kopgroep uit elkaar getrokken. Matthews, Luke Durbridge en Daryl Impey (alle drie Orica-BikeExchange) Sagan, Boasson-Hagen, Van Avermaet en Samuel Dumoulin reden weg bij de anderen.

Op een colletje van de derde categorie, zeven kilometer voor de streep moest Durbridge lossen. In de afdaling probeerde Boasson-Hagen weg te rijden, maar Sagan bleef in het wiel van de Noor. Ook twee (schijn)aanvallen van Impey werden door de wereldkampioen gepareerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl