Pokemon Go
NOS Nieuws

Pokémon vangen kan echt gevaarlijk zijn

De jacht op virtuele Pokémon kan gevaarlijk zijn in de echte wereld. Doordat de spelers niet meer op hun omgeving letten, zijn er al gewonden gevallen. Ook criminelen zien hun kans schoon.

De politie in de Amerikaanse staat Missouri heeft verdachten opgepakt die Pokémon Go-spelers beroofden. Ze wachtten de gamers op bij plekken waar een beestje zich schuilhield.

De vier verdachten werden om twee uur 's nachts opgepakt op verdenking van meerdere berovingen. Er werd ook een vuurwapen in beslag genomen.

Gewond

Elders zijn mensen lichtgewond geraakt doordat ze werden afgeleid door het spel. Een Amerikaan liep een snijwond op toen hij van zijn skateboard viel. Hij zei langzaam te hebben gereden om Pokémon te kunnen vangen.

Een andere speler uit de staat Maine verdraaide haar enkel toen ze een gat in de weg miste omdat ze op haar telefoon keek. "Ik was afgeleid omdat ik net een berichtje had gekregen dat er een Pokémon in de buurt zat."

Lijk

Een tiener in Wyoming ontdekte een lijk toen ze het spel aan het spelen was. "Ik was naar de rivier gegaan omdat ik een waterdier wilde vangen", zei de 19-jarige Shayla Wiggins. In eerste instantie had ze niet door dat ze vlak bij het stoffelijk overschot stond.

Het zou gaan om iemand die in de rivier was verdronken. Verdere details over de identiteit zijn niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl