Pokemon Go
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Politie waarschuwt: kom geen Pokémon vangen op het bureau

Virtueel monstertjes vangen in het deze week gelanceerde spel Pokémon Go is nu al populair. Maar bij de politie in Amsterdam zijn ze niet onverdeeld enthousiast.

Agenten zitten namelijk niet te wachten op hordes mensen die met hun mobiele telefoon de monstertjes komen vangen op het politiebureau. "In Australië en Amerika werden politiebureaus overspoeld met mensen die een Pokémon wilden vangen die in het bureau geplaatst was", schrijven de agenten op Facebook.

Dat soort taferelen willen ze niet in Amsterdam. "Verreweg de meeste mensen komen naar het politiebureau met een hulpvraag. Wij willen deze mensen helpen en graag zo goed mogelijk zonder afleiding", aldus de agenten.

Virtueel monsters vangen

In Pokémon Go kunnen spelers de monstertjes uit de populaire Nintendo-reeks vangen. Dat werkt met een mobiele telefoon, augmented reality en gps. Tijdens het lopen zie je op je telefoon een kaart, waarin een Pokémon verschijnt. Je kunt de monstertjes vangen door een bal naar ze te swipen. In totaal kunnen er 150 beestjes gevangen worden.

Volgens regionale omroep NH bestaat ook het risico dat ongelukken gebeuren doordat mensen zo met het spel bezig zijn, dat ze niet kijken bij het oversteken.

Overigens ziet de politie ook mogelijkheden met al die mensen het spel buiten op straat spelen: "Als jullie dan toch buiten zijn, houd meteen een extra oogje in het zeil voor ons. Want voor ons geldt ook: Gotta catch 'em all!"

Lijk gevonden

Een Amerikaanse vrouw heeft in de staat Wyoming een lijk gevonden terwijl ze op zoek was naar Pokémon met haar mobiele telefoon. De 19-jarige vond het lichaam bij een rivier toen ze op zoek was naar een water-Pokémon, meldt lokale zender KTVQ channel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl