NOS Wielrennen

Avonturiers Van Avermaet en Cummings kleuren eerste bergrit

Van Avermaet: gele trui in de aanval is niet alledaags, maar wel effectief

De gele trui reed in de kopgroep terwijl de favorieten in het peloton bleven. Het was misschien niet noodzakelijk, maar de actie van Greg Van Avermaet was weloverwogen. "De ploeg wilde controleren, maar de start was ongecontroleerd en er werd hard gereden. Toen leek het mij het beste om zelf te gaan, dat bedacht ik op het moment zelf."

"In plaats van tijd verliezen, win ik nu tijd", lacht Van Avermaet na afloop. Zijn voorsprong op de nummer twee bedroeg 5.11, na vandaag staat de Belg 5.50 voor op Adam Yates.

Etappewinnaar Steve Cummings wint voor het tweede jaar op rij een etappe in de Tour. Vorig jaar troefde hij twee Fransen af in Mende. De Brit werd geïnspireerd door de drie ritzeges van Mark Cavendish. "Mark is een geweldige winnaar. Onze dag op, dag af-strategie is nu voorbij, want Mark won gisteren en ik vandaag. Het is fantastisch."

"Ik was niet op mijn gemak in de groep met Vincenzo Nibali en Daniel Navarro, zij leken me gevaarlijk. Toen Navarro op kop ging rijden vond ik dat prima, ik dacht: die gaat zichzelf opblazen."

Voor de klim dacht Cummings nog dat hij te veel kopwerk gedaan had en daarmee zichzelf had opgeblazen, maar dat viel mee. "Een klim van 5 à 6 procent stijgingspercentage ligt me geweldig. Ik ging er gewoon voor."

Tour de France 2016: samenvatting etappe 7

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl