NOS Wielrennen

Kelderman en Mollema mee met de besten, Dumoulin niet in vorm

Aan Wilco Kelderman is kort na afloop nauwelijks te zien dat hij een bergetappe in de Ronde van Frankrijk gereden heeft. "Het was vandaag niet zo heel bijzonder, ik ben er een beetje ingekomen voor morgen. Dat gaat wel even wat anders worden."

"Vlak voor de top van de Col d'Aspin gingen ze nog even aan, maar ik kon goed mee. Ook in de afdaling gebeurde er niet zo veel" reageert de Lotto-Jumbo-renner na de eerste Pyreneeënrit.

Boog van de laatste kilometer loopt leeg en valt op peloton

"Het ging goed vandaag, er werd gecontroleerd gereden op de laatste klim", zegt Kelderman. "Het enige aparte was dat de boog van de laatste kilometer inzakte. Gelukkig zagen we het op tijd. Maar het was wel apart."

"We hebben ons goed aan het plan kunnen houden, de jongens reden goed voor me en hebben me goed afgezet aan de voet van de klim. Toen was het aan mij om voorin te kijken wat er mogelijk was."

Wind tegen op Aspin

Ook Bauke Mollema reed met de favorieten mee omhoog en kwam in de groep met Froome, Quintana en Contador over de finish. "Onderaan ging het nog hard, maar omdat we wind tegen hadden ging het niet zo hard. Verder ging het goed, ik heb een goed gevoel. Ik kijk wel uit naar de komende dagen."

Dumoulin: ben gewoon niet goed genoeg

Dumoulin niet in goeden doen

"Het loopt niet." Die conclusie trekt Tom Dumoulin na de eerste echte bergrit van de Tour. Ik heb geprobeerd mee te gaan in de kopgroep, maar ik ben niet goed genoeg."

Dumoulin kwam vlak voor de Tour nog ten val. "Dat was niet handig, het was mijn eigen fout. Ik reed met losse handen... Ook ben ik nog ziek geweest. Nu ben ik gezond, maar het lukt gewoon niet. Ik moet nu de dagen doorkomen en hopen dat het beter wordt. Anders rijd ik de komende weken rond als een natte krant."

Toch denkt Dumoulin, die van de olympische tijdrit zijn hoofddoel gemaakt heeft, nog niet aan opgeven. "Uitrijden is vooralsnog gewoon het plan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl