De vlag hangt halfstok bij het ministerie van Defensie voor de omgekomen Nederlandse militairen in Mali
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Omgekomen militairen Mali nog niet naar Nederland

Het is nog niet bekend wanneer de lichamen van de twee VN-militairen die gisteren omkwamen in Mali naar Nederland worden gevlogen. De lichamen van de leden van het 13e Infanteriebataljon van de Luchtmobiele Brigade in Assen moeten nog worden vrijgegeven.

Wel is duidelijk dat de stoffelijke overschotten waarschijnlijk naar vliegbasis Eindhoven worden gebracht, schrijft RTV Drenthe. Commandant Kees Matthijsen zegt dat hij alles in het werk zal stellen voor een waardig onthaal.

De 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld en de 29-jarige sergeant Henry Hoving kwamen gisteren om het leven bij een oefening met een 60 mm-mortier. Een derde Nederlander raakte zwaargewond. Defensie maakte vanmiddag bekend dat de mortier voorlopig niet wordt gebruikt.

Verlies komt hard aan

Op de kazerne in Assen is met verslagenheid gereageerd op het nieuws. Vandaag werd een bijeenkomst gehouden en is een condoleanceregister geopend.

"De mannen draaiden al jaren mee in de brigade. Heel veel mensen kenden hen, vandaar dat het verlies ook hard aankomt", zegt commandant Matthijsen. Volgens de commandant is hij "geconfronteerd met de risico's van het militaire vak".

Advertentie via Ster.nl