Minister Kamp verwacht niet dat er staatsgeheimen zijn gehackt
NOS Nieuws

Minister Kamp stopt met werkmail naar privé-account

Minister Kamp van Economische Zaken is gestopt met het gebruik van zijn Gmail-account voor werkgerelateerde mailtjes. Het is niet tegen de regels, schrijft Kamp aan de Tweede Kamer, maar achteraf vindt hij dit niet "de aangewezen werkwijze."

Verder laat hij een Rijksdienst onderzoeken of er in zijn privé-mailbox berichten hebben gezeten met de classificatie 'vertrouwelijk' of 'staatsgeheim'. Maar hij heeft zelf niet het idee dat er dit soort mailtjes tussen zaten.

In de regel worden stukken op papier aan mij aangeleverd

Minister Kamp van Economische Zaken

"Ik werk voor het belangrijkste deel van mijn werkzaamheden niet digitaal, maar op papier", zegt Kamp. "In de regel worden stukken op papier aan mij aangeleverd."

De reden waarom hij zijn privé-account gebruikte was dat hij buiten het ministerie niet "gebruiksvriendelijk" met zijn werkmail kon werken. In de zomer van 2014 merkte Kamp dat er vanuit zijn privé-account spookmailtjes werden verzonden.

Hij deed aangifte, maar het Openbaar Ministerie oordeelde na onderzoek dat er waarschijnlijk wel sprake was van een hack, maar dat er onvoldoende aanwijzingen waren om hier verder onderzoek naar te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl