Ryan Lochte tijdens de Amerikaanse trials in Omaha
NOS Sport

Lochte grijpt opnieuw naast olympisch ticket

Meervoudig olympisch kampioen Ryan Lochte is er tijdens de Amerikaanse kampioenschappen opnieuw niet in geslaagd een olympisch ticket te veroveren voor een individueel nummer. Op de 200 meter vrije slag werd hij vierde in 1.46,62.

Alleen de nummers één en twee (Townley Haas en Conon Dwyer) plaatsten zich bij de trials in de Amerikaanse stad Omaha voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Nog vier kansen

Eerder greep Lochte, die naar eigen zeggen last heeft van een lichte liesblessure, al naast een startbewijs op de 400 meter wisselslag, de afstand waarop hij olympisch kampioen is. Hij heeft zich wel weten te kwalificeren voor de 4x200 meter estafette.

Lochte heeft bovendien nog wel een paar ijzers in het vuur. Hij komt tijdens de trials deze week nog in actie op vier onderdelen: de 100 meter vrije slag, de 200 meter rugslag, de 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag.

Bij de vrouwen kan Missy Franklin haar olympische titel op de 100 meter rugslag niet verdedigen. Ze werd in Omaha teleurstellend zevende. Olivia Smoliga won in 59,02.

Superster Michael Phelps haalde moeiteloos de finale van de 200 meter vlinderslag. De tweevoudig olympisch kampioen tikte als snelste aan in 1.55,17.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl