NOS Nieuws

Veel doden bij aanslag op luchthaven Istanbul

Eerste beelden na explosies op luchthaven Istanbul

Bij de zelfmoordaanslagen op de Atatürk-luchthaven bij Istanbul zijn volgens de Turkse premier Yildirim 39 doden gevallen, onder wie 3 zelfmoordterroristen.

De autoriteiten gaan ervan uit dat er drie daders waren omdat er drie afzonderlijke explosies waren. Zeker een van hen blies zich op bij een veiligheidscontrole.

De explosies waren bij de ingang van de internationale terminal van de grootste Turkse luchthaven. Daar is meteen bij de ingang een controle met röntgenapparatuur. De dader die zich opblies is mogelijk langs die controle gekomen.

Er zijn veel ambulances naar de luchthaven gestuurd. Er worden ook taxi's gebruikt om gewonden te vervoeren. Alle vertrekkende vluchten zijn geannuleerd. Passagiers worden naar hotels gebracht. De luchthaven wordt geëvacueerd.

Een vlucht van KLM die onderweg was naar de luchthaven is teruggekeerd. Een vlucht van KLM morgen is geannuleerd. Ook een vlucht van Turkish Airlines vliegt niet meer naar de Atatürk-luchthaven.

Op sociale media verschenen al snel filmpjes gemaakt door mensen op de luchthaven. Te zien is dat passagiers in de hallen en in de winkels op de grond gaan zitten. Beveiligers en omstanders roepen "ga zitten, ga zitten". Van schoten of grote commotie is op de eerste beelden niets te zien.

Minister Koenders heeft medeleven betuigd aan zijn Turkse ambtgenoot Cavusoglu. Hij spreekt van "een vreselijke aanslag".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl