NOS Nieuws

Mogelijk beelden opgedoken van aanslag vliegveld Istanbul

Op internet zijn beelden opgedoken waar mogelijk een van de explosies van vanavond op de Atatürk-luchthaven op te zien is. Officieel is nog niet bevestigd dat het om een opname van vanavond gaat, maar mensen die regelmatig op de luchthaven komen, noemen de beelden authentiek.

Bij de aanslag kwamen volgens de regionale autoriteiten 28 mensen om het leven en raakten ongeveer zestig mensen gewond.

Correspondent Lucas Waagmeester heeft de beelden ook bekeken en kent de plek goed. "Het lijkt er sterk op dat de explosie binnen in de terminal heeft plaatsgevonden, dus nog binnen de glaswand. Dat zou betekenen dat de dader door de eerste veiligheidscheck heen is gekomen. Daar staat een röntgenapparaat. Het lijkt erop dat hij daar toch langs is gekomen."

Vuurgevecht

"Op de beelden is ook te zien dat eerst reizigers rennen, pas daarna is er een vuurbal. Dat duidt op een vuurgevecht, nog voordat de bom afging", zo zegt onze correspondent vanavond in Met het Oog op Morgen.

De plek van de aanslag is voor media niet toegankelijk. Turkse media wordt vaak direct na een mogelijke aanslag verboden verslag te doen, vertelt Waagmeester. Daardoor is het lastig om snel de goede informatie te krijgen. "Turkse media hebben geen eigen waarneming. Dat betekent dat informatie alleen via officiële weg komt en dat duurt altijd langer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl