Ricardo Offermans
NOS Nieuws

Veroordeling VVD'er Offermans blijft in stand

De werkstraf van 60 uur voor oud-VVD-politicus Ricardo Offermans blijft overeind. De Hoge Raad heeft het cassatieverzoek van Offermans afgewezen en daarmee is de zaak nu definitief af.

Ricardo Offermans stond de afgelopen jaren terecht vanwege gesjoemel bij de sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap van Roermond. Offermans, die tot 2012 burgemeester was in het Limburgse Meerssen, kreeg van de Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey vragen en antwoorden voor zijn sollicitatiegesprek toegespeeld. Van Rey is om die reden ook aangeklaagd.

De Hoge Raad oordeelt nu dat Offermans de informatie bewust heeft aangenomen. In het vonnis staat dat Offermans Van Rey in een sms-bericht uitdaagde om informatie met hem te delen en hem zodoende "de gelegenheid heeft geboden om vertrouwelijke informatie met hem te delen".

Offermans werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor medeplichtigheid bij het schenden van de geheimhoudingsplicht. Van de zwaardere aanklacht van ambtelijke corruptie werd hij vrijgesproken. Aanvankelijk had de rechtbank Offermans een werkstraf van 120 uur opgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl