Julian Draxler (l) en Mats Hummels (r)

Duitsland overtuigend naar kwartfinales

Duitsland heeft op imponerende wijze de kwartfinales van het EK bereikt. De wereldkampioen gunde Slowakije in Lille geen kans en zegevierde met 3-0.

Slowakije had Duitsland in mei met 3-1 geklopt in een oefenduel, maar al snel bleek dat dat nu niet zou gebeuren. De Duitsers heersten en kwamen al na acht minuten op voorsprong toen Jérôme Boateng de bal via Milan Skriniar achter doelman Matús Kozácik schoot.

Özil mist strafschop

Duitsland kon vijf minuten na de 1-0 al op 2-0 komen, maar Özils strafschop werd gekeerd door de Slowaakse keeper. Vlak voor rust dacht Juraj Kucka voor 1-1 te zorgen, maar Manuel Neuer redde fabuleus op de kopbal van de Slowaakse middenvelder.

Twee minuten later viel aan de andere kant de 2-0. Mario Gómez schoot raak na een fraaie actie van Julian Draxler.

Duitsland liet in de eerste minuten na rust de teugels behoorlijk vieren. De Slowaken combineerden wat gemakkelijker en Kucka loste een vlammend schot, maar dat kwam recht op Neuer af. Na een uur namen de Duitsers het heft weer in handen en prompt viel de 3-0.

Slotakkoord voor Draxler

Uit een hoekschop van Toni Kroos kwam de bal via het hoofd van Mats Hummels bij Draxler voor de voeten. De aanvaller van VfL Wolfsburg bekroonde een sterke wedstrijd met een rake volley.

De Duitsers probeerden de score nog wel wat verder op te voeren, maar deden dat niet echt doortastend. Een grote afgang bleef de Slowaken dan ook bespaard. Voor Duitsland wacht in de kwartfinales de confrontatie met Spanje of Italië.