Julian Draxler, de man van de wedstrijd.
NOS Voetbal

'Prachtige dag voor de Mannschaft en voor mij'

Duitsland heeft zich in de achtste finales van het EK in Frankrijk van zijn beste kant laten zien. Slowakije had geen schijn van kans tegen de wereldkampioen die afgetekend met 3-0 won en op titelkoers lijkt te liggen.

"Het is heerlijk om in deze Mannschaft te spelen", jubelde spits Mario Gomez wiens 2-0 kort voor rust niets minder dan een 'Vorentscheidung' betekende. "Nu komen de wedstrijden waarop wij ons verheugen", keek hij al vooruit naar de volgende klussen. In de kwartfinales wacht titelverdediger Spanje of Italië.

Julian Draxler had met een fraaie individuele actie Gomez in staat gesteld te scoren en bekroonde zijn sterke optreden met het maken van de 3-0. De linksbuiten werd prompt gekozen tot man van de wedstrijd. "Het is een prachtige dag voor het elftal en voor mij", sprak de 22-jarige speler van VfL Wolfsburg.

'Het werd tijd'

Draxler had van bondscoach Joachim Löw een basisplaats gekregen, hetgeen ten koste was gegaan van Mario Götze. "Ik kreeg de kans het team te helpen en ik ben blij dat het gelukt is. In de trainingen heb ik laten zien dat de trainer op me kan rekenen. Hij heeft me veel vertrouwen gegeven en mij duidelijk gemaakt dat ik een goede speler ben."

Jérôme Boateng viert zijn eerste interlanddoelpunt

Voor Jérôme Boateng, de rots in de branding van de Duitse defensie die maar net op tijd fit genoeg was om te kunnen spelen, was het ook al een heugelijke dag. Hij had zijn ploeg al in de achtste minuut op voorsprong gezet. Het was zijn eerste interlandgoal. "Het werd tijd dat-ie er een keer in ging", sprak de 63-voudig international.

Hamsik: trots

Ondertussen werden bij de Slowaken de wonden gelikt. "Het is niet leuk om zo duidelijk te verliezen", sprak aanvoerder Marek Hamsik. "Maar als ik terugkijk op het hele toernooi en daar ook de kwalificatie bij betrek, kan ik alleen maar trots zijn op wat wij gepresteerd hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl