Monument ter nagedachtenis aan Helmin Wiels op Curaçao
NOS Nieuws

Nieuwe verdachte in moordzaak-Wiels langer vast

De vrouw die twee weken geleden in Nederland werd gearresteerd in verband met de moord op politicus Helmin Wiels, is naar Curaçao overgebracht. Volgens het OM in Willemstad is besloten dat zij nog zeker 60 dagen langer vast blijft zitten.

Op verzoek van de Curaçaose autoriteiten werd de 32-jarige vrouw twee weken geleden in Nederland aangehouden. Ze wordt verdacht van witwassen in relatie tot de moord op Wiels, meldt woordvoerder Guillano Schoop. De vrouw wordt op Curaçao verhoord.

Het OM laat weten dat de nieuwe verdachte wordt gelinkt aan zowel de uitvoerders van de moord als de opdrachtgevers. Ze is de ex van Luigi Florentina, die bekendstaat als Pretu. Pretu werd door Justitie gezien als de opdrachtgever van de moord. Hij werd in 2013 dood gevonden in zijn cel.

Bende

Wiels werd op 5 mei 2013 neergeschoten op het strand van Marie Pampoen op Curaçao. De schutter, Elvis 'Monster' K., was lid van de beruchte bende No Limit Soldiers uit Koraal Specht, niet ver van het strand waar de moord werd gepleegd.

K. werd in februari vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Tot voor kort zat hij in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, maar om veiligheidsredenen is hij overgeplaatst naar een andere gevangenis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl