NOS NieuwsAangepast

Verdachte zaak-Wiels dood in cel

Op Curaçao is Luigi F., een verdachte in de moordzaak van de politicus Helmin Wiels, dood aangetroffen in een politiecel. Zijn lichaam is vannacht gevonden. Alles wijst erop dat hij zelfmoord heeft gepleegd, zegt woordvoerder Schoop van het Openbaar Ministerie op Curaçao.

Luigi F. was net overgeplaatst van een zwaarbeveiligde marinekazerne naar een politiecel. Na de vondst van het lichaam zijn de bewakers in het cellencomplex van de politie ondervraagd.

'Zuur'

De marechaussee op Curaçao heeft geschokt gereageerd. "Het is zuur dat je alles in het werk stelt om te voorkomen dat de arrestant iets overkomt, en dan gebeurt er dit."

De rechter had eind augustus de overplaatsing van de 27-jarige Luigi F. gelast. Na een verblijf van 60 dagen in een marinekazerne had hij recht op een cel die ingericht is op een langduriger verblijf.

Vluchtauto

Na de moord op Wiels werd Luigi F. in Zoetermeer aangehouden. Justitie denkt dat hij de moord heeft gepleegd op de bestuurder van de vluchtauto waarmee de daders van de moord op Wiels ontkwamen. De chauffeur Raul M. werd verminkt aan de noordkust van Curaçao gevonden.

In de zaak zit nog een verdachte vast. Het is een vrouw van 43 die begin vorige maand werd opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl