Playa Dorada in de Dominicaanse Republiek
NOS Nieuws

Lichamen pasgetrouwd stel aangekomen in Nederland

De lichamen van een pasgetrouwd stel uit Voorburg zijn vanmiddag in Den Haag aangekomen. Ze zijn tijdens hun huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek om het leven gekomen. Het is nog steeds niet duidelijk hoe dat is gebeurd.

Volgens het Openbaar Ministerie is uit onderzoek en sectie door de autoriteiten in de Dominicaanse Republiek niet gebleken dat er sprake was van een misdrijf.

De man en vrouw overleden in het weekend van 11 en 12 juni. Ze waren overdag op excursie geweest naar het eiland Saona. Bij terugkomst in het hotel voelden de twee zich niet lekker. Enkele uren later waren ze allebei overleden.

Voedselvergiftiging

Het Openbaar Ministerie heeft nu het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gevraagd om aanvullend onderzoek te doen. Dat is mede gebeurd om de nabestaanden maximale zekerheid te bieden over het plotselinge overlijden van het pasgetrouwde stel, zegt het OM.

In het onderzoek wordt ook de mogelijkheid van voedselvergiftiging meegenomen. Wanneer het NFI klaar is, valt volgens het Openbaar Ministerie nog niet te zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl