'Jo zou willen dat we die kracht en solidariteit vasthouden'

De familie van de vermoorde Britse politicus Jo Cox heeft haar dank uitgesproken voor alle steunbetuigingen. Kim Leadbetter, de zus van Jo, sprak de mensen toe op de plek in Birstall waar de moordaanslag werd gepleegd. 

Haar ouders stonden naast haar. Cox' echtgenoot Brendan en hun kinderen waren niet aanwezig. "Dank u, dit is ongelofelijk. Wij waarderen dit zeer", zei Leadbetter tegen de mensen die erbij waren. "Dat geldt ook voor Brendan die hier vandaag niet is, hij past op de kinderen."

Ze vertelde over de zware tijd die de familie doormaakt. "Er zijn dingen die je nooit in je leven zou moeten hoeven te doen. Gisteren moest ik het lichaam van mijn zus identificeren."

Saamhorigheid

Hoewel de familieleden van Cox normaal niet in de openbaarheid treden, voelden ze zich nu geroepen om hun dank uit te spreken voor de  steun. "Dat heeft echt een verschil gemaakt. Het heeft ons door de loodzware momenten van de afgelopen 48 uur heen geholpen."

Cox' zus maakte ook duidelijk dat ze vindt dat de saamhorigheid moet blijven. "We moeten doorgaan met die kracht en solidariteit. Dat is een deel van Jo's nalatenschap. We moeten ons richten op wat Jo zou noemen 'dat wat ons verbindt' en niet 'dat wat ons verdeelt'.

STER reclame