De zanger is boos dat het onderzoek zo lang duurde
NOS Nieuws

Zanger Cliff Richard niet vervolgd voor seksueel misbruik

Zanger Cliff Richard wordt niet vervolgd voor seksueel misbruik. Volgens de aanklager is de zaak zorgvuldig onderzocht en is er onvoldoende bewijs voor vervolging.

De zanger is blij "dat de smerige beschuldigingen en het daaropvolgende onderzoek nu zijn opgehouden". Hij vond het onderzoek van twee jaar veel te lang duren. "Ik heb altijd gezegd dat ik onschuldig was en heb volledig meegewerkt aan het onderzoek. Ik snap niet dat het zo lang heeft moeten duren om tot dit besluit te komen."

Richard werd in 2014 beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige. Dat zou hebben plaatsgevonden tussen 1958 en 1983. Later meldden zich nog drie mensen en werd het onderzoek uitgebreid.

Het is voor het eerst dat Richard weer van zich laat horen. Sinds de politie in augustus 2014 zijn huis binnenstebuiten keerde zweeg hij over de zaak.

In een verklaring zei hij dat zijn reputatie nooit meer volledig hersteld zal worden omdat er nu alleen gezegd is dat er onvoldoende bewijs is. "Hoe kan er bewijs zijn van iets wat nooit heeft plaatsgevonden!"

Ook bedankte hij zijn fans en iedereen die hem bleef steunen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl