NOS NieuwsAangepast

Zedenpolitie in huis Cliff Richard

De Britse politie heeft een huis van zanger Cliff Richard doorzocht in verband met een mogelijke zedenzaak. De politie zegt in een verklaring dat het gaat om een beschuldiging in een zedenzaak, waarbij een jongen van onder de 16 het slachtoffer was.

De zaak dateert uit de jaren 80 en vond plaats in Zuid-Yorkshire, een streek ten zuiden van de stad Leeds. De politie heeft niet gezegd of Richard wordt gezien als verdachte in de zaak.

Er zouden diverse spullen uit het huis van de 73-jarige Richard zijn gehaald. De zanger was op dat moment niet thuis. De spullen worden nu door de politie onderzocht. Er zijn geen arrestaties verricht.

Richard ontkent

Volgens Richard zijn de beschuldigingen vals. In een verklaring schrijft de zanger dat er al maanden "beschuldigingen van historische ongepastheid" in omloop zijn. "Tot vandaag heb ik er bewust voor gekozen om er niet op te reageren", schrijft Richard. Hij wilde daarmee voorkomen dat de beschuldigingen aandacht zouden krijgen.

Hij schrijft verder momenteel niet in Groot-Brittannië te zijn. Als de politie het wil, zal Richard meewerken aan het onderzoek.

Geen Yewtree

De politie zegt dat er geen verband is met het grote politieonderzoek 'Operation Yewtree'. Dat werd ingesteld na onthullingen dat de overleden BBC-presentator Jimmy Savile jarenlang honderden minderjarigen misbruikte.

Cliff Richard is een van de succesvolste Britse zangers aller tijden. Hij scoorde hits met onder meer Congratulations, We don't talk anymore, Power to all our friends, Living doll en later ook een versie van Living doll samen met The Young Ones.Hij verkocht wereldwijd meer dan 21 miljoen singles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl