NOS Nieuws

Obama: Trump ondermijnt Amerikaanse waarden

President Obama heeft fel uitgehaald naar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. "Hij zet immigranten apart en wekt de suggestie dat een hele geloofsgroep medeplichtig is aan geweld." Volgens Obama verloochent Trump met zijn opmerkingen over moslims de Amerikaanse normen en waarden en zijn ze contraproductief in de strijd tegen terrorisme.

Obama zei dat op een persconferentie na een gesprek met de nationale veiligheidsraad over de schietpartij in Orlando.

Trump zei gisteren in een toespraak in New Hampshire dat hij immigratie uit gebieden in de wereld die een terreurgeschiedenis hebben, wil opschorten. Ook gaf hij de radicale islam de schuld van de schietpartij in Orlando.

"De vermoedelijke Republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten stelt voor om alle moslims te weren uit Amerika. Waar houdt dit op?", vroeg Obama zich af.

'Als wij in de val lopen, doen wij het terroristenwerk voor ze'

Obama herinnerde eraan dat de schutters in Orlando en Fort Hood en een van de schutters in San Bernardino allemaal Amerikaanse staatsburgers waren. "Gaan we nu alle moslims in de VS anders behandelen? Gaan we ze discrimineren op basis van hun geloof? Is dat echt wat de Republikeinen willen?"

Volgens Obama zou dat ertoe leiden dat Amerikaanse moslims zich verraden voelen door hun regering en zou het koren zijn op de molen van IS dat stelt dat het Westen moslims haat.

"Het zou ons land niet veiliger maken", zei Obama "en het is een verraad aan alles waar Amerika voor staat".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl