NOS Schaatsen

Internationale doorbraak lonkt voor Kwant

Kwant gaat voor internationale doorbraak

Hij is misschien wel het grootste talent van Nederland bij het inline-skaten. De 21-jarige Rémon Kwant hoopt dit seizoen ook internationaal door te breken. Met een tweede plaats op de 1000 meter bij het NK inline-skaten in Heerde, liet hij dit weekend zien wat hij in huis heeft.

De inspiratie om te gaan skaten haalde Kwant van de grote mannen op het ijs. "Ik keek vroeger altijd naar het schaatsen op televisie. Als het afgelopen was, gingen de skeelers aan. Samen met de buurtkinderen deden we dan een trui aan met een capuchon. En dan was ik Gianni Romme", haalt Kwant herinneringen op.

Veel schaatsers gebruiken het inline-skaten ter voorbereiding op het winterseizoen. Michel Mulder bijvoorbeeld. Hij herkent het talent van Kwant. "Rémon kiest echt voor de sprint en dat is te zien in trainingen en uitslagen. Ik heb soms moeite om hem te volgen, dat geeft aan dat hij veel talent heeft."

Na de 1000 meter moet Kwant zich terugtrekken vanwege een liesblessure. Hij hoopt zich met zijn zilveren medaille wel in de kijker gereden te hebben bij bondscoach Frank Fiers. Die bepaalt later de selecties voor de EK en WK inline-skaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl