Zo zou de nieuwe smartphone van Samsung er uit kunnen zien
NOS Nieuws

'Samsung komt volgend jaar met buigbare smartphones'

Samsung overweegt om volgend jaar twee smartphones uit te brengen met buigbare schermen. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde persbureau Bloomberg. De Koreaanse smartphonemaker zou daarmee een flinke voorsprong kunnen krijgen op aartsrivaal Apple.

Er is nog niet veel bekend over de smartphones. Wel lijkt vast te staan dat de toestellen gebruik gaan maken van een OLED-scherm. Deze levert een betere kleurweergave, is dunner en vergt minder van de batterij. Apple is naar verluidt ook van plan deze technologie te gebruiken.

Volgens Bloomberg zou daarnaast een van de smartphones een scherm van 5-inch krijgen, dat uitklapbaar is tot een tablet van 8-inch. De twee telefoons zouden tijdens de Mobile World Congress in februari 2017 worden aangekondigd, naast de opvolgers van de huidige Galaxy S7 en S7 Edge.

Als Samsung inderdaad met toestellen komt die buigbaar zijn, zou dat een flinke klap zijn voor Apple. De twee fabrikanten zijn al jaren elkaars grootste concurrent en de laatste tijd heeft Samsung een voorsprong opgebouwd op het gebied van schermtechnologie.

Zo besloot de Koreaanse fabrikant al eerder om grote telefoons te produceren. Pas twee jaar geleden ging Apple overstag met de iPhone 6. Vervolgens kwam Samsung met een telefoon waarvan het scherm met een bolling afloopt: de Edge. De goed ingevoerde Apple-analist Ming Chi Kuo meldde in maart dat Apple daar ook mee bezig is.

Daar staat tegenover dat Samsung het de afgelopen tijd moeilijk heeft gehad en de druk om te innoveren groot was. Die druk neemt overigens ook toe op Apple toe, nu het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst minder iPhones heeft verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl