Darije Kalezić
NOS VoetbalAangepast

Kalezic akkoord over vertrek bij Roda, tekent in Saoedi-Arabië

Roda JC en trainer Darije Kalezic hebben een einde gemaakt aan hun conflict. Beide partijen zijn overeengekomen om op 1 juli afscheid te nemen van elkaar. Kalezic heeft dezelfde dag nog getekend bij Al-Taawon in Saoedi-Arabië.

Zijn keuze voor die club, die volgend jaar uitkomt in de Aziatische Champions League, onthulde Kalezic slechts een paar uur nadat duidelijk werd dat hij breekt met Roda. Daarbij is afgesproken dat Kalezic geen aanspraak maakt op de vergoeding die in de overeenkomst met de Limburgse club stond.

Roda zette de 46-jarige oefenmeester in mei al op non-actief nadat hij zich na afloop van het seizoen in de media "zeer laatdunkend" had uitgelaten over technisch directeur Ton Caanen.

Volgens de club heeft Kalezic met zijn uitlatingen de "grens van het betamelijke overschreden". Met de beëindiging van de overeenkomst, die tot medio 2017 liep, komt er een einde aan het conflict tussen beide partijen.

Kalezic, die met Roda op de veertiende plek in de eredivisie eindigde, was één seizoen trainer in Kerkrade. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl