Darije Kalezic tijdens een persconferentie van Roda JC
NOS Voetbal

Roda JC zet trainer Kalezic op non-actief

Roda JC heeft trainer Darije Kalezic op non-actief gesteld. Volgens de club is er een onhoudbare situatie ontstaan. "Kalezic liet zich afgelopen zondag na afloop van de competitie in diverse media zeer laatdunkend uit over technisch directeur Ton Caanen. Hij heeft met zijn uitlatingen de grens van het betamelijke overschreden", schrijft de club op haar website.

Afgelopen zondag na het duel met Willem II (2-3 verlies) zei Kalezic tegenover FOX Sports: "Ik heb een prima relatie met Caanen. Alleen kun je wel zien dat hij zijn hele leven niet in aanraking is geweest met het eerste elftal van een betaaldvoetbalclub in Nederland."

Autoverkoper

"Misschien is hij vroeger te lang een autoverkoper geweest", vervolgde de coach. "Maar ik moet zeggen dat hij goed zijn best doet om zich te ontwikkelen op voetbalgebied, dus daarom heb ik verder een prima relatie met hem."

Kalezic was sinds afgelopen zomer hoofdtrainer van Roda JC. Hij had een contract tot medio 2017 en eindigde dit seizoen op de veertiende plek in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl