ANP
NOS Wielrennen

Kruijswijk fietst Gesink uit selectie voor Rio

Steven Kruijswijk is opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen. Hij heeft zijn uitverkiezing te danken aan zijn sterke optreden in de Giro d’Italia, die hij als vierde afsloot. Zijn ploeggenoot Robert Gesink behoort niet tot het Nederlandse kwartet dat naar Rio gaat.

Bondscoach Johan Lammerts neemt voor de wegwedstrijd (6 augustus) ook Tom Dumoulin, Wout Poels en Bauke Mollema mee. Van die vier renners zullen Dumoulin en Poels ook de tijdrit (10 augustus) voor hun rekening nemen.

De twee tijdrijders moeten volgens de regels ook de wegrace rijden. Poels maakte op 3 februari indruk door de tijdrit in de Ronde van Valencia te winnen.

Hard gelag voor Gesink

Voor Gesink is het een hard gelag; de vandaag dertig jaar geworden klimmer had van de Spelen een hoofddoel gemaakt. Eind oktober maakte hij nog onderdeel uit van een delegatie van de KNWU die het parcours in Brazilië verkende. Gesink was in Peking (10de) en Londen (23ste) wel van de partij.

De andere afvallers uit de voorlopige selectie van tien renners: Stef Clement, Laurens ten Dam, Wilco Kelderman, Tom-Jelte Slagter en Pieter Weening. Zij staan nog wel op de reservelijst.

Januari: Gesink gaat voor ritzege in Tour en Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl