NOS Wielrennen

Gesink gaat voor ritzege in Tour en succes op Spelen

Gesink gaat voor ritzege in Tour en Spelen

Robert Gesink heeft dit seizoen zijn zinnen gezet op een ritzege in de Tour de France en deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De renner van Lotto-Jumbo mikte de afgelopen jaren vooral op een goede eindklassering in de Tour, maar lijkt zich nu te willen sparen om succesvol te kunnen zijn in Brazilië.

"Afhankelijk van hoe het in het begin van het jaar loopt, moeten we kijken hoe ik de Tour inga", liet hij weten aan de NOS. "Of dat voor het klassement zal zijn of voor een ritzege. Maar ik heb wel al aangegeven dat ik heel graag een keer een rit zou willen winnen in de Tour, die kans is denk ik groter als ik niet voor het klassement ga rijden."

Wanneer Gesink samen met zijn ploeg de knoop doorhakt is nog niet bekend, veel zal ook afhangen van die andere potentiële kopman bij het team, Wilco Kelderman. "Dat zal zeker in samenspraak gaan met Wilco, ruim voor de Tour. In de aanloop moet je wel klaar zijn in je hoofd waar je voor gaat."

Sterkste jaren

Een beslissing is er dus nog niet, maar de voorkeur voor Gesink is duidelijk. "Het is even afwachten hoe het de komende tijd loopt, het is nu nog te vroeg om daar knopen over door te hakken. Maar ik sta voor beide open."

"Ik besef ook dat dit m'n sterkste jaren zijn en dat het een goede kans is om het eens anders te doen. Het is mijn tiende jaar als beroepswielrenner en je zoekt altijd motivatie in wat je wilt bereiken. Dat heb ik daarin (een ritzege in de Tour en deelname aan de Spelen, red.) wel gevonden."

Beste klimgeneratie in jaren

Naast de Tour de France kijkt Gesink dus ook met een schuin oog naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, waar een parcours is uitgestippeld dat de klimmer op het lijf geschreven lijkt.

"Ik denk dat wij als Nederland misschien wel de beste klimgeneratie hebben van de afgelopen jaren, zeker in de breedte. Daar kunnen wij heel mooi meedoen en er een mooie koers van maken. Als je dan net iets frisser uit zo'n Tour rolt dan een ander, dan kan je misschien meer dan alleen maar meedoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl