AFP

"Er reden 26 renners weg en wij dachten: die mogen rustig 20, 25 minuten pakken. Maar Maarten Tjallingii reed op kop en die gaf vol gas. Na twee uur kwam Alejandro Valverde vragen of het iets rustiger kon, want hij moest plassen", lacht Bram Tankink na de achttiende etappe. 

Het geeft aan hoe gretig en zelfverzekerd Lotto-Jumbo is. Want ook al staan er nog vijf serieuze bergen op het programma, Tankink kent geen twijfels meer. "Ik denk dat Steven de Giro al gewonnen heeft. Hij is bergop de sterkste."

"We hebben een sterke ploeg om hem te helpen op vlak terrein. Ze zeggen dat Astana de beste ploeg heeft, maar volgens mij hebben die in de bergen alleen nog maar verloren. Wij zijn in vorm. Enrico Battaglin is is goed en Primoz Roglic ook. En als het echt moet kan ik ook wel een stukje bergop."

'We hebben echt een sterke ploeg'

Tankink is overtuigd van de kwaliteit van Lotto-Jumbo. "Steven heeft mannen nodig die hem kunnen helpen. Dat we dat kunnen hebben we vandaag laten zien. Vorig jaar verloor hij acht minuten op het vlakke, dat probeerden we te voorkomen."

"Ik vind het jammer dat mensen zeggen dat we geen sterke ploeg hebben, want in de eerste weken hebben we keihard gewerkt om Kruijswijk te helpen. Daar doe je jongens als Tjallingii en Jos van Emden echt te kort mee. Zij hebben altijd gezorgd dat Steven op de juiste plek reed."

De derde week in een grote ronde doet altijd pijn, maar het is dragelijk als je weet waar je voor rijdt.

Bram Tanktink

"Iedereen kan een beetje extra nu Steven in het roze rijdt", vertelt Tankink. "Het werd supermotiverend. De derde week in een grote ronde doet altijd pijn, maar het is dragelijk als je weet waar je voor rijdt."

Tankink: Roze trui werkt supermotiverend

STER reclame