Vakantiegangers genieten van het mooie weer tijdens de meivakantie op het Waddeneiland
NOS Nieuws

Texel topbestemming in Lonely Planet

De reisgids Lonely Planet heeft Texel opgenomen in de top tien van Europese vakantiebestemmingen voor komende zomer. Het Waddeneiland staat op plaats negen.

Texel staat in de lijst om de "overvloed aan ervaringen die het reizigers biedt, zoals ongerepte duinen, natuurparken, fantastische verlaten witte stranden en bossen".

Maar niet alleen het natuurschoon wordt aangeprezen. Ook cultuur- en sportliefhebbers komen volgens Lonely Planet uitgebreid aan hun trekken met de zomerfestivals en de Ronde van Texel, de grootste catamaranrace ter wereld. "Ga ernaartoe, voordat de rest van Europa het ontdekt", aldus de reisgids.

Directeur Wouter de Waal van de VVV in Texel is in zijn nopjes met de top-10-notering. "Ik ben ervan overtuigd dat Texel met deze aanbeveling reizigers van over de hele wereld gaat aantrekken en daarmee een heel nieuw publiek aanboort."

Venetië

Op nummer één van de Europese reisbestemmingen voor dit jaar staat het Griekse schiereiland Peloponnesos. Die regio wordt vaak vergeten vanwege Athene en de Griekse eilanden, maar is volgens de Lonely Planet zeer gevarieerd, goedkoop en levendig.

Het Deense Aarhus staat tweede in de lijst, geroemd om hippe wijkjes en architectuur.

Derde is Venetië. Daar wordt dit jaar de 500-jarige geschiedenis gevierd van het Venetiaanse getto, de joodse wijk die zou uitgroeien tot het Venetië zoals we dat nu kennen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl