Nabestaanden kort nadat ze slachtoffers moesten identificeren
NOS NieuwsAangepast

Meer lichamen gevonden na uitbarsting Indonesische vulkaan

Bij een vulkaanuitbarsting op het Indonesische eiland Sumatra zijn zeker zes mensen omgekomen. Een hete aswolk trof het dorp Gamber aan de voet van de vulkaan Sinabung, dat door de autoriteiten onveilig was verklaard. Gisteren werden drie slachtoffers gevonden, inmiddels zijn er nog drie lichamen geborgen.

De slachtoffers waren aan het werk op het land toen de vulkaan uitbarstte. De hellingen van de Sinabung zijn zeer vruchtbaar. Er wordt onder meer koffie, cacao en sinaasappels verbouwd.

Meerdere mensen liepen zware brandwonden op en verkeren in kritieke toestand. Ook enkele huizen werden verwoest. De uitbarsting veroorzaakte drie kilometer hoge aswolken.

Actief

De 2460 meter hoge Sinabung was honderden jaren rustig, maar werd in 2010 weer actief. Sindsdien zijn er meerdere uitbarstingen geweest. In 2014 kwamen zestien mensen om het leven.

Vorig jaar werden ook al duizenden mensen geëvacueerd nadat de vulkaan lava begon te spuwen. Een aantal bewoners weigerde te vertrekken.

De Sinabung is een van de meer dan 120 actieve vulkanen in Indonesië. De vulkaan is onderdeel van de zogenoemde Ring of Fire. Dat is een hoefijzervormig gebied rondom de Grote Oceaan waar veel aardbevingen en vulkaanuitbarstingen plaatsvinden. Het gebied loopt van Nieuw-Zeeland tot aan de westkust van Zuid-Amerika.

Mensen en dieren omgekomen door vulkanische aswolk in Indonesië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl