Adam Nemec na zijn laatste wedstrijd voor Willem II op 17 april bij ADO Den Haag
NOS Voetbal

Nemec per direct weg bij Willem II na 'pesterijen'

Spits Adam Nemec heeft afscheid genomen van Willem II en is per direct vertrokken naar Wenen om zich bij het trainingskamp van Slowakije te voegen ter voorbereiding op het EK. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

De bankzitter had gisteren al in Wenen willen zijn, bij de start van het trainingskamp, maar Willem II hield hem aan zijn aflopende contract. Hij werd echter niet opgenomen in de selectie voor de play-offwedstrijd tegen NAC Breda (2-1 nederlaag).

Pesterijen?

Dat was tegen het zere been van Nemec. "Waarom doen ze me dit aan? Ik snap het niet. Ik weet al langer dat trainer Jürgen Streppel me niet meer laat spelen. Het zijn pesterijen."

Streppel snapt de ophef niet. "De afspraak was dat hij tot en met de laatste wedstrijd bij de club zou blijven. Het klopt, hij speelde niet meer, maar ik had hem nog nodig kunnen hebben door blessures of schorsingen."

Jürgen Streppel laat Adam Nemec invallen

De toekomstig trainer van sc Heerenveen heeft Nemec ook niet opgenomen in de selectie voor de return tegen NAC aanstaande zondag, de laatste wedstrijd van het seizoen. Daarom kreeg de Slowaak nu wel permissie naar Wenen te gaan.

Nemec kwam dit seizoen in tien duels in actie voor Willem II, maar daarin kwam hij geen enkele keer tot scoren. In de EK-kwalificatie scoorde hij wel: drie keer in zeven duels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl