Kostas Lamprou is verslagen
NOS Voetbal

NAC verslaat Willem II in eerste finaleduel

NAC Breda heeft nog steeds uitzicht op terugkeer in de eredivisie. In de eerste finalewedstrijd om promotie naar het hoogste niveau versloeg de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen in eigen huis Willem II met 2-1.

De Tilburgers, die in de eredivisie op de zestiende plaats eindigden, kwamen in de eerste helft op voorsprong door Guus Hupperts. Na rust bezorgden Kevin Brands en Mats Seuntjes de thuisploeg de overwinning.

Vooral voor Willem II was het duel een vreemde aangelegenheid. De nummer zestien van de eredivisie kreeg een dag eerder te horen dat de club in principe op het hoogste niveau blijft, ongeacht het resultaat van het tweeluik tegen NAC. De licentiecommissie van de KNVB wil FC Twente wegens financieel wanbeleid terugzetten naar de Jupiler League, waardoor de Tilburgse ploeg ook komend seizoen gewoon op het hoogste niveau actief kan zijn.

De Brabantse streekderby werd op last van de lokale autoriteiten zonder fans van Willem II afgewerkt. Zondag bij de return in Tilburg zijn evenmin supporters van NAC Breda welkom.

Guus en Guus, Hupperts en Joppen vieren het Tilburgse doelpunt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl