Zoektocht naar Airbus EgyptAir gaat door

time icon
EPA

Op de Middellandse Zee gaat de zoektocht verder naar het wrak van het Egyptische passagiersvliegtuig dat gisteren van de radar verdween. Gisteravond waren er berichten dat delen van de Airbus A320 bij het Griekse eiland Karpathos waren gevonden, maar die werden later ontkracht.

Ten zuiden van Karpathos waren onder meer wrakstukken en reddingsvesten gevonden. Al snel bestond het vermoeden dat die bij het ramptoestel hoorden, maar volgens de Griekse autoriteiten blijkt uit onderzoek dat dat niet zo is.

Aanslag of technisch mankement?

Vlucht MS804 van EgyptAir verdween gisternacht tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro boven de Middellandse Zee. Kort voordat het contact met het toestel verloren ging, maakte de Airbus meerdere manoeuvres en daalde het van elf naar drie kilometer hoogte.

NOS / Lars Boogaard

Wat er precies met de Airbus is gebeurd, is onderwerp van speculatie. EgyptAir houdt alle opties open. De Egyptische minister van Luchtvaart zei gisteren wel dat de kans groter is dat het toestel is getroffen door een aanslag, dan dat er sprake is van een technisch mankement.

De Franse kranten zoomden vanochtend in op de onduidelijkheid die bestaat, zegt correspondent Ron Linker. "Zonder dat er meteen een waardeoordeel wordt geveld over de tegenstrijdige berichtgeving van de Egyptische autoriteiten, wordt simpelweg geconstateerd hoe zwaar het moet zijn voor de familieleden, die 24 uur na het laatste contact met het vliegtuig nog altijd niet met zekerheid weten wat er is gebeurd met hun geliefden."

In de Airbus A320 zaten 66 mensen. De meeste inzittenden kwamen uit Egypte. Ook waren vijftien Fransen aan boord.

STER Reclame