Een Airbus A320 van EgyptAir landt op Schiphol
NOS NieuwsAangepast

Verwarring over vondst wrakstukken vermist toestel

Het hoofd van de Griekse onderzoeksraad voor luchtvaartongelukken ontkent dat er ten zuiden van het Griekse eiland Karpathos wrakstukken van het vermiste Egyptische passagiersvliegtuig zijn gevonden. "Onderzoek van de gevonden voorwerpen heeft opgeleverd dat ze niet van een vliegtuig afkomstig zijn", zei het hoofd van de onderzoeksraad op de Griekse televisie.

Nieuwszender CNN meldde eerder vanavond dat de tweede man van de Egyptische luchtvaartmaatschappij EgyptAir had gezegd dat het wrak van vlucht MS804 was gevonden. Op het Twitteraccount van EgyptAir verscheen het bericht dat er wrakstukken bij het Griekse eiland Karpathos waren gezien. Dat ligt op de route die het vliegtuig volgde.

Tweets van EgyptAir

Vlucht MS804 van Parijs naar Caïro verdween de afgelopen nacht van de radar, kort nadat het toestel het Egyptische luchtruim was binnengevlogen. Net daarvoor had de Griekse luchtverkeersleiding vergeefs geprobeerd contact met de bemanning te maken. Volgens de Grieken maakte het toestel kort voor het van de radar verdween vreemde zwenkingen en daalde het razendsnel. Het toestel had 66 mensen aan boord.

Explosie

Hoe het komt dat het toestel neerstortte, is nog onduidelijk. Autoriteiten in diverse landen denken aan een aanslag. Bewijs daarvoor is nog niet gevonden. Geen enkele organisatie heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

Een Amerikaanse veiligheidsfunctionaris heeft tegen NBC News gezegd dat via onder meer infraroodapparatuur aanwijzingen zijn gevonden dat er aan boord een explosie is geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl