Premier Erdogan
NOS Nieuws

Nu ook aangifte Erdogan tegen Duitse krantenuitgever

  • Judith van de Hulsbeek

  • Judith van de Hulsbeek

De Turkse president Erdogan heeft in Duitsland opnieuw aangifte gedaan vanwege het smaadgedicht van de satiricus Jan Böhmermann. Dit keer tegen Mathias Döpfner, uitgever van onder meer Bild Zeitung, de grootste krant van Duitsland. Hij zou Böhmermann in een open brief hebben ondersteund, zegt de Duitse advocaat van Erdogan.

In de brief schrijft Döpfner onder meer dat hij het een erg geslaagd gedicht vond en er hardop om moest lachen. In een PS zegt hij dat hij het inhoudelijk met de kritiek eens is. Böhmermann noemde Erdogan onder meer een pedofiel en een geitenneuker.

De aangifte is binnengekomen bij de rechtbank in Keulen. Daar hebben ze al gezegd dat ze niet denken dat het tot een rechtszaak komt. De advocaat van Erdogan zegt in dat geval verdere juridische stappen te ondernemen.

De Turkse president Erdogan en de Duitse komiek en presentator Jan Böhmermann

Op Spiegel Online licht hij de aangifte toe: "Het is als bij een massaverkrachting. Als er iemand begint, komen ze ineens uit alle hoeken en gaten om mee te doen. Vooral als het slachtoffer het zogenaamd verdient. We moeten als samenleving oppassen dat de dunne laag beschaving niet verdwijnt. Erdogan is een mens en de waarde van de mens is onaantastbaar."

Op dit moment worden de andere aangiftes van Erdogan tegen Böhmermann, wegens belediging, nog door justitie onderzocht. Het is nog niet bekend of die tot een rechtszaak leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl