ANP
NOS Voetbal

Van Praag wil discussie opvolging Platini niet verstoren

Michael van Praag wordt al tijden genoemd als mogelijk opvolger van Michel Platini als voorzitter van de UEFA. Nu de Fransman na een uitspraak van het CAS definitief niet terugkeert, lijkt de weg vrij voor de Nederlander. De KNVB wil echter niet op de zaken vooruit lopen.

"Het Europese voetbal moet dit probleem oplossen, een voorzitter die vier jaar geschorst is. We hebben een nieuwe voorzitter nodig. Om tot een goed gezamenlijk gedragen standpunt van heel Europa te komen is er een bestuursvergadering op 18 mei. Die was al gepland en dat wordt een belangrijke bijeenkomst. Om de discussie vooraf niet te verstoren, laat Michael van Praag het hier bij."

De UEFA liet weten in ieder geval geen interim-voorzitter te benoemen. De taken van Platini werden al waargenomen door de Spanjaard Ángel María Villar.

Geschikt?

Van Praag zelf liet vorig jaar december, toen hij te gast was bij Nieuwsuur, weten zichzelf geschikt te achten voor de functie.

Van Praag: ik ben geschikt voor het voorzitterschap UEFA

Het internationaal sporttribunaal CAS reduceerde de schorsing van de FIFA voor Platini voor het aannemen van dubieuze gelden van zes tot vier jaar. Thibaud d’Alès, de advocaat van Platini, verklaarde daarop dat zijn cliënt zal opstappen als voorzitter van de Europese voetbalbond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl